2021 Dé Onderwijsdagen ‘live’.

Het kan en mag gelukkig weer eens. We gaan morgen naar Dé Onderwijsdagen 2021. Kunnen we weer zien en laten zien wat er aan innovatieve ontwikkelingen zijn als het gaat om het verder verbeteren van het onderwijs.

Samen met de Universiteit Utrecht doen we mee in een project, genaamd CharmEU (CharmEU staat voor Your CHallenge-driven, Accessible, Research-based, Mobile European University). CharmEU is een Europese Universiteit met een opleiding Master’s in Global Challenges for Sustainability.

CHARM-EU is een samenwerkingsverband en bestaat naast de Universiteit Utrecht uit de Universiteit Barcelona, Trinity College Dublin, Universiteit van Montpellier en Eötvös Loránd Universiteit deel aan het netwerk.

Het aardige van dit project is dat niet alleen het onderwijs en de inhoud van het programma heel innovatief is, maar ook de wijze waarop de ’toetsing’ wordt vorm gegeven. Het aardige is dat CharmEU hiervoor heeft gekozen voor het Scorion platform. Daarmee kan het geven van feedback en assessments heel flexibel en op maat worden ingericht voor het programmen en passend bij het Curriculum, waarbij werken in groepen een heel belangrijke rol speelt. De opleiding is ‘Challenged based’.

Morgen houdt Jan Haarhuis een presentatie over CharmEU op de onderwijsdagen en ik mag, samen met Robert Smeenk daarin ook iets vertellen over de rol van Scorion in dit project. Scorion is namelijk al een jaar of 10 in ontwikkeling om dit type onderwijs te ondersteunen.

Ik zal de presentatie na morgen toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *